POOL

Welkom op de blog van Donny van Oosterhout. Hier kunt u alles volgen over de toernooien op nationale ranking , en de battles voor de eurotours en algemene dingen. Bedankt voor uw bezoek. voor persoonlijke e-mails , mail dan naar : donny_van_oosterhout@hotmail.com.

vrijdag 25 februari 2011

Donny van Oosterhout op het Leids Open 2011

Op zaterdag 19 februari stond het kwalificatietoernooi van het Leids Open op het programma. Om het hoofdtoernooi te bereiken, moest ik 3 wedstrijden winnen.

Mijn 1e wedstrijd, tegen Steven Verharen, werd gewonnen met 7-4. Een goede start dus.

 De 2e wedstrijd, tegen Jong-Oranje speler Jasper van Donk, ging gelijk op. Na een goede tafel van mij, een runout eroverheen en een break win ik de wedstrijd 7-4.

Nog 1 wedstrijd en ik ben geplaatst. Deze moest ik winnen van Nova Moljeskovic. Een voor mij onbekende speler. Na een gelijkopgaand begin, loop ik uit tot 6-3. Mijn tegenstander knokt zich terug in de wedstrijd. Na een lange safety battle, die ik gelukkig wel win, kom ik op 7-5. Door deze winstpartij plaats ik mij voor het hoofdtoernooi op zondag.

Hoofdtoernooi.

Op zondag 20 februari stond ik in het hoofdtoernooi.

Ik begin het toernooi niet zoals gewenst. Hoewel ik goed speelde, verlies ik met 7-5 van Gilliano Smit, de nummer 5 van Nederland. Jammer dat 1 domme fout mij de wedstrijd kost. Dat mag niet gebeuren op dit niveau.

De 2e wedstrijd moest ik het opnemen tegen een onbekende Duitse speler. Deze wedstrijd win ik met gemak: 7-2

In de 3e wedstrijd van het hoofdtoernooi, moest ik afrekenen met Gijs van Helmond. Gijs van Helmond begint erg goed en staat snel met 4-1 voor. Ik knok me terug in de wedstrijd tot 5-4. Na een fout van Gijs op de break schiet ik de wedstrijd uit en win hem met 7-5.

Ook in de 4e wedstrijd, tegen Ryan Duffels, kom ik op een flinke achterstand:5-1. Ik kwam goed terug tot 5-5 en het ging gelijk op tot 7-7. Ik break en speel te tafel leeg om zo te winnen met 8-7.

De kwartfinale speelde ik tegen een goede bekende van me. Jelle Kijlstra, een mede battlegenoot in de Elite jeugd ranking. Ik kwam op een flinke achterstand, 6-2. Dat is niet het beste wat je kunt overkomen in een kwartfinale. Ik moest dus terugkomen om zo de kwartfinale te winnen. Na een paar goede racks kom ik terug tot 6-6. Toch komt Jelle Kijlstra op 7-6. Gelukkig breakt Jelle niets weg en dat was voor mij het moment om de wedstrijd naar mij toe te trekken. Ik schiet te tafel leeg, ik break maak een mooi 4-9 combinatie. Ik win deze wedstrijd dus met 8-7. Halve finale here I come!

Ivar Saris moet verslagen worden om de finale te bereiken. Dat zal heel moeilijk worden. Ik kom  6-2 achter na wat slordig fouten van mij en goede run-outs van Ivar. Op karakter knok ik me terug tot 6-5. Ik break en moet safe spelen. Ivar Saris speelt safe terug en ik mis de kick, 7-5 achterstand. Toch kom ik nog op 7-6, nadat hij een fout maakte. Ik moest breaken en ik kon geen fouten meer maken. Jammer genoeg gebeurd dit wel. Ivar Saris speelt het rack leeg. 8-6 verlies.

Ik ben dus 3e geworden. Ik heb met heel veel karakter gespeeld. Na een paar zware partijen met veel comebacks toch de halve finale gehaald.

Einduitslag hoofdtoernooi:
1 Ivar Saris
2 Nova Moljeskovic
3 Donny van Oosterhout
3 Nicolas Otterman
5 Jelle Kijlstra
5 Marc Bijsterbosch
5 Etienne Hekkelman
5 Gilliano Smit

Tot slot wil ik Loontjens Biljarts hartelijk bedanken voor de sponsoring van mijn Poison keu.